Роналдо на световното през 2026

Но дали ще стигне до 41 на най-високото ниво?

След триумфа на Лионел Меси отиде в сянката на Кристиано Роналдо. Какво знаехме за него след напускането на Португалия? Нападателят веднага замина за Испания, където тренира на базата на Реал Мадрид. Успоредно с това той хвърли различни мотивиращи цитати в социалните мрежи. И, очевидно, продължи да преговаря с новия клуб. Сега, според Marca, той вече не е в Мадрид. Нямаше шанс неочаквано да подпише договор с бившия клуб. Кристиано замина за Дубай. А оттам трябва да лети за Саудитска Арабия.

В Близкия изток го чака клубът Ал-Наср. Беше съобщено, че Кристиано се е договорил за личен договор за 2,5 години по време на груповата фаза на Световното първенство. А самите преговори започнаха преди турнира, когато беше ясно, че той няма да се върне в Манчестър Юнайтед. Предполагаше се, че след напускането на Световното първенство Роналдо веднага ще отиде в Рияд. Но това не се случи. Инсайдери призовават да не търсите нещо необичайно тук. Вероятно Кристиано просто е искал да рестартира след турнира в по-позната атмосфера.

Marca казва, че договорът трябва да бъде подписан преди края на 2022 г. Наскоро Ал-Наср си върна лидерството в първенството под ръководството на Руди Гарсия. Споразумението на Роналдо ще бъде за 2,5 години, като през този период той ще спечели около 200 милиона евро.

Интересното е, че в Саудитска Арабия идването на Кристиано се възприема като събитие от национално значение. По план на шейховете, той ще привлече вниманието на футболния свят към страната и ще добави статут към кандидатурата за домакинство на Мондиал 2030. Страната по принцип е потопена в спорта: те вече бяха домакини на Суперкупата на Испания, етапите от Формула 1, а световното първенство трябва да бъде кулминацията.

Но основната новина от Marca: обкръжението на Кристиано го съветва да прави планове преди Световното първенство през 2026 г. Ясно е, че едва ли е приел победата на Меси с положителни емоции. И нямаше изявления за края на кариерата му в националния отбор от Роналдо. Вероятно на 37 ще продължи. В Саудитска Арабия, от гледна точка на интензивност, определено ще бъде по-лесно да се направи, отколкото в Европа. Освен това топ клубовете се отвърнаха от него – поне тези, в които самият той би искал да бъде.

Вашият коментар