Световното първенство по футбол 2026™ идва в Голям Маями и Маями Бийч

На 16 юни 2022 г. ФИФА – ръководният орган на международния футбол – обяви, че е избрала Голям Маями и Маями Бийч за домакини на мачовете от Световното първенство по футбол през 2026 г. Световното първенство през 2026 г. ще се проведе в градовете на САЩ, Канада и Мексико. Маями беше едно от 16-те места в САЩ, които кандидатстват за домакинство на мачове.

„За нас е чест, че ФИФА избра Маями за домакин на Световното първенство по футбол през 2026 г.“, каза Дейвид Уитакър, президент и главен изпълнителен директор на Greater Miami Convention & Visitors Bureau (GMCVB). „Нашият екип на GMCVB, заедно с District и Hard Rock Stadium, както и нашите хотелски партньори и заинтересовани страни от общността, работят неуморно от 2017 г. чрез силно конкурентен процес, за да пренесат Световното първенство в Голям Маями и Маями Бийч.“
Къде ще се провеждат мачовете?

Стадион Хард Рок в Маями Гардънс ще бъде домакин на до шест мача. Това съоръжение от световна класа е дом на Националната футболна лига. Маями Делфинс посрещнаха високопоставени спортни събития, включително шест Супербоула, тенис турнира Маями Оупън и Гран При на Маями състезания от Формула 1.

Стадионът е добре известен сред международните футболни фенове. Той е построен според спецификациите на FIFA и е бил домакин на няколко големи международни мача през годините. По-специално това беше мястото на изданието на Ел Класико през 2017 г. Този мач между Реал Мадрид и Барселона беше най-печелившият футболен мач, игран някога в Северна Америка.

Голям Маями и Маями Бийч е наистина глобална дестинация. Хората искат да дойдат, за да се насладят на неговите красиви плажове, невероятни музеи и атракции, изискани ресторанти и разнообразни мултикултурни райони.

Една от причините Hard Rock Stadium да е домакин на големи международни мачове в миналото е, че местните са запалени по спорта и следват клубове от цял ​​свят.

Както каза кметът на окръг Маями-Дейд Даниела Левин Кава, „Маями-Дейд е идеалното място за Световното първенство през 2026 г. Нашите жители идват от всички краища на света, създавайки оживен метрополис, различен от всеки друг в Съединените щати. Футболът тече във вените на нашата област.“

Друг важен фактор е лесният достъп. Международното летище в Маями е централно разположено, само на 27 мили от стадион Хард Рок. То се нарежда на второ място сред летищата в САЩ по брой международни пътници и предлага повече полети до и от Латинска Америка и Карибите от всяко друго летище в страната.

Голям Маями и Маями Бийч знаят как да бъдат домакини на големи световни събития. Ще има партита и специални събития в цялата дестинация, докато общността приветства света в лятото. 2026 г.

Вашият коментар